
Supergod Chorizogryta! Perfekt i matlådan...
Tro mig, jag käka den 3 dagar i sträck... Fast jag kan ju inte garantera att man inte exploderar invärtes, är ju bönor i men attans va gott! Vill man ha lite mildare så kan man ju använda t.ex. ost- och baconkorv istället. Jag hade lite av varje.
Snabblagat är det också för den som är som mig och har bråttom bråttom!!
Om man inte tycker om kidneybönor så kan man slänga i vita eller svarta, men egentligen smakar dom ju ingenting så ha dom i ändå för det är ju nyttigt :-)
4 portioner om man äter vanligt, 2 1/2 portioner för mig!
4 chorizokorvar (och eller nån annan korvsort)
olivolja
1 förp. finkrossade tomater med chili (5dl)
1 burk kidneybönor
1 burk majs (ca 2 dl)
3 dl bulgur
1/2 köttbuljongtärning
salt, peppar
Koka bulgur efter reglerna på kartongen. Kasta i köttbuljongtärningen så den får koka med!
Skär korven och stek den i olja, kasta i tomatsåsen, bönorna och majsen och låt det puttra på en stund, ca 10 min. KLART! Delade körsbärstomater eller nån annan pygmétomat är gott till tycker iallafall jag! Så nu har jag räddat eran middag!
